Bezoek Andalusië

Andalousië geniet het mooiste klimaat in Europa met over de 300 dagen zonneschijn per jaar. Het prachtige weer is op een natuurlijke manier weerspiegeld in het warme en verwelkomende karakter van de Andalousische bevolking en maakt het de perfecte bestemming voor uw volgende vakantie!

De regio, met Cadiz als oudste Westerse stad met 3000 jaar geschiedenis, is getroffen geweest door Funiciërs, Carthagen, Romeinen, Visigoten, Moslims en Christenen. De hoofdstad, Sevilla werd gesticht op de oever van de Guadalquivir en hoewel het gebied altijd bewoond was, is het Julius Caesar, door het oprichten van de stad ‘Hispalis’, die het gebied omvormde tot één van de belangrijkste commerciële, economische en culturele centra van het Iberische schiereiland.

Andalusië is ook bekend voor zijn vele tradities. De “Semana Santa” (Goede week voor Pasen), bijvoorbeeld, is een week vol van emoties. De Semana Santa in Sevilla is een periode waarin verschillende Koninklijke Broederschappen plechtig boete doen, en het Lijden van Christus herdenken gedurende luisterrijke boeteprocessies. Elk draagt een grote kaars, die wordt ontstoken tijdens de schemering.

Twee weken na Pasen, wanneer de verrukkelijke geur van de oranjebloesems als een tere sluier over de stad ligt, viert men een week lang dag en nacht feest. Met hetzelfde vuur waarmee de Sevillanos gedurende de week voor Pasen (Semana santa) geboet hebben, geven ze zich tijdens de feria over aan uitbundige vrolijkheid. De feestgangers schuifelen door de stegen, muziek dreunt, overal wordt gedanst. Vrouwen in bonte flamencojurken met grote stippen, staan te wiegen en te draaien. Hun hakken klakken op de houten vloer, rappe handen ontlokken meeslepende ritmes aan de castagnetten. Af en toe galopperen paarden met ruiters in feestkledij door de menigte en doen zand en zaagsel opstuiven. De vele ferias zijn eerder een meer luidruchtige uitdrukking van blije en sociale ontmoetingen.

Hier zijn slechts enkele van de vele plaatsen die men kan bezoeken in de omgeving van Soto Real: