Geschiedenis

Terug in de tijd .

De eerst gekende eigenaar van Cortijo Soto Real doopte het ‘La finca Las Capellanías’ en gebruikte het domein voor het kweken van de prestigieuze Spaanse stier. Oude krantenknipsels leveren bewijs van de dapperheid van de op het landgoed gekweekte stieren en tonen foto’s van ‘rejoneo’, stierengevechten te paard, een zeer bekende kunst in Andalusië.

Wanneer Las Capellanías eigendom van een rijke, Arabische prins werd, bouwde hij het huidige palacio, een plattelandshuis met een ‘yeguada’ of manège en prachtig gedecoreerde paardenstallen. Hij verbouwde er tarwe, kweekte stieren en schapen en gebruikte de cortijo als privé-verblijf voor familie en vrienden. In de zomer van 2001 werd het landgoed verkocht aan de huidige eigenaar.

Mozarabische en Andalousische decoratiestijlen ontmoeten elkaar wanneer de cortijo met zijn prachtig salon en zijn majestueuze kamers perfect gecombineerd werden met een volledig nieuwe vleugel luxueuze kamers. Een prachtig vijfsterren hotel was geboren.

De geschiedenis van Soto Real gaat echter veel verder terug dan zijn eerste eigenaar en de kans is groot dat er op het landgoed ooit nog veldslagen zijn gestreden. Slechts enkele kilometers verder kan men belangrijke archeologische sites zoals de Romeinse ruines van Carissa Aurelia, Esperillo en het Arabische kasteel van Fatetar bezoeken. Vele grote veldslagen hebben hier plaatsgevonden in de oorlog tussen de Moslims en de Christenen, vastberaden hun thuisland te heroveren. Archeologische vondsten op en rond het domein laten vermoeden dat Soto Real pal op deze eeuwenoude grenzen ligt.