Culinair

De Andalousische keuken werd geïnspireerd door het klimaat en de vele culturen die in Andalousië vertegenwoordigd zijn. Pata negra ham en Manchego kaas, de bekende gazpacho en tapa’s van gefrituurde vis, frisse slaatjes, rijstschotels en voedzame stoverijen, zijn slechts enkele van de gerechten die de lokale keuken karakteriseren. Een lekkere maaltijd vraagt een goede wijn en de streek staat bekend voor zijn excellente wijnen, Manzanilla, Moscatel, Mistela, Mosta en natuurlijk sherry, één van ‘s werelds oudste en meest bekende wijnen.

Het hotel heeft twee restaurants die zowel de uitmuntende Andalousische als Franse keuken serveren. Cocktails en tapas kunnen genuttigd worden in onze salons of op één van onze zonovergoten terrassen en patio’s.

Het Al-Andalus restaurant is het hoofdrestaurant van het hotel en gelegen in de Palacio. De typisch Moorse inrichting van het restaurant zal uw Andalousisch diner nog authentieker maken. Ons restaurant beschikt ook over een veranda en een patio waar u kunt genieten van de typische geluiden van een oase: het zachte spatten van het water in de fontein, een briesje dat door de palmbomen ritselt en de lokroep van dartelende duifjes.

Het aperitief kan genuttigd worden in de ‘Gran Salon’, vlak naast het Al-Andalus restaurant en ingericht door de bekende Spaanse designer Pascua Ortega. De uiterst warme en verwelkomende sfeer die deze salon uitstraalt, maakt haar tot het favoriete plekje van vele van onze gasten.

Lunch kan geserveerd worden in de Bistrot del Jardin bij het zwembad waar u kan opteren voor een tafeltje in de met rozen bedekte pergola en onze Maître u een selectie uitstekende lokale en internationale wijnen kan aanbevelen.

Speciale verzoeken zoals een Flamenco Show diner, een Paella show diner, barbecues in de Afrikaanse “Boma”, een picknick in de open velden, een tafeltje voor twee in onze grote salon of op uw favoriete plaatsje van het hotel kan geregeld worden door onze Maître. Hij zal er op toezien dat het decor perfect is, met de juiste bloemen en kaarsen om u zo een onvergetelijk romantisch diner te verzekeren.